Köksrenovering i Göteborg

Köksrenovering

Söker du en pålitlig och professionell partner för din köksrenovering i Göteborg med omnejd? Kontakta oss idag för att boka en konsultation. Vi ser fram emot att få hjälpa dig att skapa ditt drömkök!

Frächa upp ditt kök

Att välja rätt företag för din köksrenovering är avgörande för att säkerställa ett resultat som du kommer att älska under lång tid framöver. Hos oss på Göteborgs köksrenoveringar erbjuder vi inte bara ett brett utbud av tjänster för att passa alla smaker och budgetar, utan vi har också den erfarenhet och kompetens som krävs för att leverera en högkvalitativ renovering varje gång.

Vårt dedikerade team av yrkesverksamma hantverkare och designers kommer att guida dig genom hela processen, från den inledande planeringen till den slutliga installationen. Vi använder endast material av högsta kvalitet och moderna tekniker för att säkerställa att ditt nya kök blir både vackert och hållbart.

Utöver renovering erbjuder vi även reparation och underhållstjänster för befintliga kök. Oavsett om det handlar om att åtgärda skador eller fräscha upp din befintliga inredning, kan du lita på oss för snabba och pålitliga lösningar.

Såhär går det till

Kostnadsfritt hembesök

Vi tar med oss provluckor, färger och handtag hem till dig.

Pris/Mätning

Vi räknar ut priset och mäter upp dina luckor.

Leverans

Köksluckor levereras 6-8 veckor från det att vi mätt dina luckor.

Montering

Vi monterar upp dina nya luckor och lådor – oftast på 1 dag.

FAQ

Här listar vi de vanligaste frågorna vi får om köksrenoveringar. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss.

Vilka är de viktigaste stegen i en köksrenovering?

De viktigaste stegen i en köksrenovering kan variera beroende på omfattningen av projektet och individuella preferenser. Men vanligtvis innefattar de viktigaste stegen följande:

 • Planering och design: Detta inkluderar att bestämma budget, välja stil och layout, samt att arbeta med en designer eller arkitekt för att skapa ritningar och scheman.
 • Demontering: Ta bort befintliga köksenheter, apparater, bänkskivor och eventuella väggbeklädnader.
 • Ombyggnad av struktur: Detta kan innebära att flytta väggar, byta golv eller tak, eller göra andra strukturella förändringar för att anpassa kökets layout till önskade specifikationer.
 • Installation av el och VVS: Uppdatera el- och VVS-system enligt behov, inklusive att flytta eller lägga till eluttag, belysning och VVS-armaturer.
 • Installation av nya enheter och material: Installera nya köksskåp, bänkskivor, golv, backsplash och andra ytor.
 • Målning och ytbehandling: Måla väggar och tak samt applicera eventuell ytbehandling på köksskåp och andra ytor.
 • Installation av köksapparater: Installera nya eller befintliga köksapparater såsom kylskåp, spisar, diskmaskiner och fläktar.
 • Slutlig inspektion och rengöring: Genomgå en slutlig inspektion för att säkerställa att allt är installerat korrekt och fungerar som det ska. Slutligen, utföra en noggrann rengöring av köket för att förbereda det för användning.
Vad är skillnaden mellan en halv- och en helrenovering av köket?

Skillnaden mellan en halv- och en helrenovering av köket ligger främst i omfattningen av arbetet och de ändringar som görs i köksutrymmet.

 • Halvrenovering: En halvrenovering fokuserar oftast på att uppdatera eller byta ut vissa delar av köket medan andra delar behålls. Det kan innebära att byta ut köksluckor, bänkskivor, vitvaror eller golv medan strukturella förändringar inte görs. En halvrenovering kan vara mer kostnadseffektiv och mindre tidskrävande än en helrenovering eftersom den inte kräver att alla delar av köket rivs ut och byggs om.
 • Helrenovering: En helrenovering innebär att i stort sett alla delar av köket tas bort och byts ut eller ombyggs helt. Det kan inkludera att byta ut kökslayouten, ombyggnad av struktur, installation av nya el- och VVS-system, samt byte av alla ytor och enheter. En helrenovering är oftast mer omfattande och kräver mer tid och resurser än en halvrenovering, men det kan resultera i ett mer heltäckande och anpassat kök enligt dina önskemål och behov.
Vilka är de vanligaste köksrenoveringskostnaderna att budgetera för?

När du budgeterar för en köksrenovering är det viktigt att ta hänsyn till flera vanliga kostnader, inklusive:

 • Materialkostnader: Detta inkluderar kostnaden för köksenheter (som köksskåp och bänkskivor), golv, backsplash, målningsmaterial och andra ytor och ytmaterial.
 • Arbetskraftskostnader: Kostnaden för att anlita hantverkare, snickare, elektriker, VVS-tekniker och andra yrkesmän för att utföra arbetet.
 • Kostnader för köksapparater: Om du planerar att uppgradera eller byta ut köksapparater, måste du inkludera kostnaden för nya apparater i din budget.
 • Design- och konsultationskostnader: Om du arbetar med en designer, arkitekt eller konsult för att planera din köksrenovering, måste du ta hänsyn till deras avgifter.
 • Övriga kostnader: Det kan finnas andra kostnader att överväga, som tillstånd och licenser, leveranskostnader för material, eventuella extraarbete som uppstår under projektet, och en buffert för oförutsedda utgifter. Att ha en realistisk budget och planera noggrant för dessa kostnader kan hjälpa till att undvika överraskningar och hålla projektet inom budgeten.

Kontakta oss redan idag för att påbörja din köksrenovering i Göteborg!